top of page

Het avontuur begint in 1898
met zand en grind

De oudste geschiedenis van het bedrijf gaat terug naar 1898. In dat jaar schreef Wouter Hagen zich in als beroepsschipper. Wouter Hagen kocht een trekschuit waarmee hij zand en grind ophaalde in Vreeswijk. In Weesp en omstreken werd dit weer verkocht. In de loop der tijd gingen de 4 zonen van Wouter Hagen meehelpen in de handel en uiteindelijk namen zij het van hun vader over. De scheepjes waarmee gewerkt werd hadden echter steeds minder toekomst door de opkomst van het transport over de weg. Rond 1934 besloot de jongste zoon, Jacob Hagen, om een andere weg in te slaan. Hij kocht een vrachtwagen en startte zijn eigen bedrijfje.

Jacob Hagen kreeg steeds meer werk en in de loop der tijd sloten twee oudere broers zich bij hem aan. Uiteindelijk kwam ook de vierde broer in de zaak werken. Vlak voor de Tweede Wereldoorlog hadden Jacob, Wouter, Cornelis en Jan 2 vrachtwagens en een trekschuit. In de oorlog werd helaas één vrachtauto door de Duitsers gevorderd. Om te voorkomen dat de 2e vrachtwagen ook op deze manier zou verdwijnen werd besloten om deze vrachtwagen in delen uit elkaar te halen en te begraven.

Na de oorlog werd de vrachtwagen weer in elkaar gezet en werd een terrein aan de Utrechtseweg in Weesp gekocht. Van daaruit werd de handel weer opgepakt en groeide het bedrijf gestaag. Naast de uitbreiding van het aantal vrachtwagens werd de eerste hydraulische kraan aangekocht.

In 1956 kwam ook de zoon van Jacob, Willem Hagen, in het bedrijf van de 4 broers werken. Het laatste schip was intussen verdwenen en had plaats gemaakt voor moderne vrachtwagens.

Tussen 1960 en 1970 overleden er twee broers en stopte er een vanwege het bereiken van de leeftijd van 60 jaar. Het bedrijf werd voortgezet door Jacob en Willem Hagen onder de naam J. Hagen & Zn.

Het bedrijf groeide verder en toen Jacob Hagen in 1976 overleed ging Willem Hagen verder met zes werknemers, vijf vrachtwagens, een bulldozer en een dragline. Omdat het bedrijf bleef groeien werd het terrein aan de Utrechtseweg in Weesp te klein. In 1985 werd een stuk grond op het industrieterrein in Weesp aangekocht en kon het bedrijf zich verder ontwikkelen.

 

In 1996 kwam Robert Hagen, de zoon van Willem Hagen, als mede-eigenaar het bedrijf versterken, W. & R. Hagen Vof werd geboren. Robert had interesse in beton en kocht in 2000 zijn eerste betonmixer. Omdat belangrijke ingrediënten voor beton echter al in huis waren (zand, grind en water) besloten Willem en Robert een betoncentrale te kopen en op eigen terrein te plaatsen. Aldus geschiedde in 2003. Omdat het bedrijf echter van oudsher transporteur was werd deze centrale geëxploiteerd door een derde.

In 2009 is het bedrijf in zijn totaliteit overgenomen door de vierde generatie. Robert en Ria Hagen zijn nu eigenaar en voortrekkers van het familiebedrijf. Zij hadden echter hun eigen ideeën omtrent de bedrijfsvoering. Daarom werd in 2013 de exploitatie van de betoncentrale in eigen beheer teruggenomen en daarmee ontwikkelde het bedrijf zich snel.

 

HAGEN is anno 2024 behalve transporteur en grondstoffenleverancier ook een bekende betonproducent met 3 bloeiende betoncentrales in de regio Amsterdam.

Kortom; een duurzaam groeiend én bloeiend bedrijf, dat steeds tegemoet komt aan de eisen van de tijd, en belangrijker, aan de wensen van haar klanten!

bottom of page