top of page

Het avontuur begint in 1920
met zand en grind

De oudste geschiedenis van het bedrijf gaat terug naar 1920. In dat jaar begon Wouter Hagen met de handel in zand en grind. Wouter Hagen maakte gebruik van een eigen trekschuit waarmee hij zand en grind ophaalde in Vreeswijk. In Weesp en omstreken werd dit weer verkocht.In de loop der tijd gingen de zonen van Wouter Hagen meehelpen in de handel en uiteindelijk namen zij het van hun vader over. De scheepjes waarmee gewerkt werd hadden echter steeds minder toekomst door de opkomst van het transport over de weg. Rond 1934 besloot de jongste zoon, Jacob Hagen, om een andere weg in te slaan. Hij kocht een vrachtwagen en startte zijn eigen bedrijfje.

Jacob Hagen kreeg steeds meer werk en in de loop der tijd sloten ook de twee broers zich bij hem aan. Uiteindelijk kwam ook de vierde broer in de zaak werken.Vlak voor de 2e Wereld Oorlog hadden Jacob, Wouter, Cornelis en Jan 2 vrachtwagens en een trekschuit. In de oorlog werd helaas één vrachtauto door de Duitsers gevorderd. Om te voorkomen dat de 2e vrachtwagen ook op deze manier zou verdwijnen werd besloten om deze vrachtwagen in delen uit elkaar te halen en te begraven.

Na de oorlog werd de vrachtwagen weer in elkaar gezet en werd een terrein aan de Utrechtseweg in Weesp gekocht. Van daaruit werd de handel weer opgepakt en groeide het bedrijf gestaag. Naast de uitbreiding van het aantal vrachtwagens werd de eerste hydraulische kraan aangekocht.

In 1956 kwam ook de zoon van Jacob, Willem Hagen, in het bedrijf van de 4 broers werken. Het laatste schip was intussen verdwenen en had plaats gemaakt voor moderne vrachtwagens.

Tussen 1960 en 1970 overleden er twee broers en stopte er een vanwege het bereiken van de leeftijd van 60 jaar. Het bedrijf werd voortgezet door Jacob en Willem Hagen onder de naam J. Hagen & Zn. Het bedrijf groeide verder en toen Jacob Hagen in 1976 overleed ging Willem Hagen verder met zes werknemers, vijf vrachtwagens, een bulldozer en een dragline. Omdat het bedrijf bleef groeien werd het terrein aan de Utrechtseweg in Weesp te klein. In 1985 werd een stuk grond op het industrieterrein in Weesp aangekocht en kon het bedrijf zich verder ontwikkelen. In 1996 kwam Robert Hagen, de zoon van Willem Hagen, als mede-eigenaar het bedrijf versterken.

In 2003 werd een betoncentrale bij de Hagengroep gevoegd, die werkt onder de naam Hagen Beton BV. In 2007 is het bedrijf in zijn totaliteit definitief overgenomen door de vierde generatie. Robert en Ria Hagen zijn nu de voortrekkers van het familiebedrijf. In 2008 werden Hagen gekozen tot 'Onderneming van het jaar' door de Industrievereniging van Weesp. In 2014 kreeg Hagen een 'Financieel Gezond Award' uitgereikt, wat wil zeggen dat het bedrijf tot de top van financieel gezonde bedrijven behoort, wat opnieuw onderstreept dat relaties verantwoord zaken met Hagen kunnen doen. Een prestatie om trots op te zijn!

Kortom; een bloeiend bedrijf, dat nog steeds groeit en tegemoet komt aan de eisen van de tijd, en belangrijker, aan de wensen van haar klanten.
bottom of page