top of page

Fietsbrug en natuurverbinding Nigtevecht

Met een kanonschot ging de brug bij Nigtevecht officieel open op 7 september 2018. De brug over het Amsterdam-Rijnkanaal heet vanaf nu Liniebrug om te onderstrepen dat het recreatieve fietsroutes verbindt tussen de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam.

 

Zowel fietsers en dieren kunnen bij Nigtevecht het kanaal oversteken. Het treinstation in Abcoude en de scholen en werkgebieden in de regio Amsterdam worden zo beter bereikbaar voor fietsers. Dieren kunnen door de oevers die aangepast zijn het kanaal oversteken en makkelijk aan land. Dit maakt uitwisseling van fauna tussen de natuurgebieden mogelijk en versterkt ons groene hart.

 

Efficiënte constructie
De vereiste hoge doorvaart van 10 meter betekent lange hellingbanen aan weerszijden van het kanaal. Om de betonnen hellingbanen zo slank mogelijk te houden, zijn ze in het werk gestort. Dek en steunpunten vormen constructief gezien één geheel, waardoor beide relatief slank kunnen zijn. De ruim 100 meter lange boogbrug die de hoofdoverspanning vormt is uitgevoerd in staal in combinatie met een eveneens in het werk gestort betonnen brugdek. Ook hier bepaalde constructieve efficiëntie het ontwerp en de materiaalkeuze. HAGEN BETON heeft genoten van dit esthetisch verfijnde project, met Ballast Nedam als opdrachtgever. En dat niet alleen, ook het omleggen van de Kanaaldijk, het frezen, het vervoeren van zand, asfalt, menggranulaat kwam voor rekening van HAGEN. Met recht een project waar we trots op zijn!

bottom of page